torstai 19. heinäkuuta 2012

Käsittämättömiä sääntöuudistuksia

Liiton viksut virkamiehet on taas keksineet uusia sääntöjä tulevalle JSM-kaudelle






3. Joukkueen vakiokokoonpano

Joukkueen vakiokokoonpano yhteyshenkilötietoineen ilmoitetaan 6.8.2012 mennessä osoitteeseen: jsm1213(at)shakki.net. Joukkueen vakiokokoonpano on ilmoitettava vahvuuslukujen mukaisessa tai muuten perusteltavissa olevassa vahvuusjärjestyksessä. Jos SM-liigassa tai I-divisioonassa vakiokokoonpanoon nimetty pelaaja ei osallistu koko kauden aikana JSM-kilpailuun, tuomitaan kerho maksamaan 80 euron sakko. Sakkoa ei sovelleta silloin, jos pelaaja pelaa kauden aikana saman kerhon ylemmän joukkueen varapelaajana.

Täh? 80 euron sakko siitä hyvästä jos ei pelaa??? Kukahan se insinööri mahtaa olla joka keksiny tämmösen järjettömän säännön? 

6. Ottelun kokoonpano ja luovutukset

Kummankin joukkueen on ilmoitettava kokoonpanonsa viisi minuuttia ennen ottelun alkua. Mikäli kokoonpanoon ilmoitettu pelaaja myöhästyy vähintään 30 minuuttia, suorittaa kyseisen pelaajan seura SSL:lle sakon (70 euroa kahdella ylimmällä ja 50 euroa kahdella alimmalla sarjatasolla). Sakko on kuitenkin puolet yllä mainitusta, jos myöhästyminen tapahtuu alimmalla pöydällä. Lisäksi mainitulla tavalla myöhästyneen pelaajan vastustaja voi vaatia ko. pelin voittoa.

Tääkin on vaan silkkaa ahneutta! Todellista lajin harrastajien kiusaamista! Sattuu jotain inhimillisiä esteitä niin armotta lyödään sakot, todella kannustavaa.

SSL suunnitteli myös sääntöuudistusta tunnin myöhästyvän pelaajan kohdalle mutta tämä hylättiin:




1 kommentti:

Niki P kirjoitti...

Myöhästymisestä tuleva sakkomaksu on äkkiseltään selailtuna mainittu jo ainakin kauden 03-04 säännöissä, joten ihan tuoreesta jutusta ei ole tässä kyse. Muotoilu on vaihtunut vuosien varrella, välillä on ollut euromäärä, välillä osanottomaksun suuruinen, välillä liiton määräämä summa. Vähän veikkailisin myös, ettei tuo sakko ole mitenkään automaattinen, jos vaikka ajaa liukkaalla tiellä ulos matkalla pelipaikalle ja joutuu sairaalaan.

Vakiokokoonpanoon nimetyn pelaajan pelaamattomuudesta tuleva maksu on tämän kauden uutuuksia ja oletan, että "ne insinöörit" löytyvät jsm-toimikunnasta tai liiton hallituksesta. Vastapainona on tosiaan sallittu kokoonpanojen muokkaus joulukuulle asti, joten peli ei ole vielä täysin menetetty, jos käy syksyn aikana ilmi ettei joku listaan kirjattu pelaaja pääsekään pelaamaan tai jos joku aiemmin empinyt on sittenkin kiinnostunut.